Syksyn 2017 alkeiskurssi aloitetaan ke. 12.9.2017 kl. 19:00 - 21:00 Sipoon Nikkilässä

Innokkaita lajin pariin haluavia otetaan mukaan toimintaan pitkin salikautta, alkeiskurssin ajankohdasta riippumatta.

Harjoitukset ovat kahdesti viikossa, sunnuntaisin kl. 17-19:00, tiistaisin 19-21:00. Paikka on Leppätien koulun liikuntasali (liikuntasalin sisäänkäynti parkkipaikan puolelta salin ovesta.

Kurssin alaikäräja Sipoossa on 13v, ylärajaa ei ole ja lajin parissa on myös yli 50v harrastajia. Alle 18v harrastajilta haluamme huoltajan kirjallisen suostumuksen harjoituksiin osallistumisesta.

Kurssimaksu Sipoossa on 80€

Varusteiksi riittää väljä paita ja verkkarit, varaa myös juomapullo mukaan.

Vastuuvetäjänä toimii Harri Huusko 1dan

  • puh. 040 - 572 02 16 / Harri
  • e-posti: harrihuusko [ät] hotmail com

Lajiesittely:

 

Infoa alkeiskurssilaisille

Lajin tarkempi kuvaus löytyy linkin "Mitä on HMD?" –takaa.

Kun saavut harjoituksiin ilmoittautumaan niin muista ottaa verkkarit, T-paita tai mieluummin pitkähihainen college-paita ja reipasta mieltä mukaan. Jos sinulla on jostakin toisesta lajista valkoinen puku niin voit käyttää myös sitä, mutta puvussa ei saa olla muiden lajien tunnuksia tai tekstejä. Puvun kanssa voi käyttää valkoista vyötä. Pelkästään katselemaan tulevia emme saliin huoli, joten jos haluat tietoa lajista ota etukäteen yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät tältä sivustolta.

Huom! Ota myös vedellä täytetty juomapullo matkaan!

Kauanko kurssi kestää?

Kurssi kestää noin kolme kuukautta ja alkeiskurssin lopuksi on tarkoitus suorittaa ensimmäinen vyökoe. Vyökoepäivä selviää vasta lähempänä kokeen ajankohtaa koska koetilaisuus on yhteinen kaikkien alueen seurojen kesken. Kokeen suorituspaikka vaihtelee, yleensä alueemme kokeet järjestetään joko Vantaan Hakunilassa, Keravalla tai Sipoon Nikkilässä.

Vyökoemaksu on 20€ ja se maksetaan vasta kokeen suorittamisen yhtydessä.

Vyökokeen vastanottaa opettaja Inseon Hwang. Hyväksytysti suoritetun kokeen jälkeen harrastaja saa kantaa keltaista vyötä.

Kenelle Han Moo Do sopii?

Han Moo Do sopii kaiken ikäisille harrastajille, harrastajien iän vaihdellessa nuorista keski-ikäisiin. Aloittavien alaikäraja on viisitoista vuotta. Itsepuolustuksesta ovat kiinnostuneita miesten ohella myös monet naiset, ja Han Moo Do sopii erinomaisesti myös naisille.

Kuinka rankkoja treenit ovat? Olen kankea kuin rautakanki ja rapakunnossa.

Eipä huolta, meillä ei kukaan huuda vieressä pää punaisena. Alkeiskurssille osallistuminen ei edellytä erityistä pohjakuntoa ja yksi alkeiskurssin tavoitteista onkin kasvattaa harrastajan kuntoa. Alkeiskurssilla aloitamme kevyesti oppimalla ensin kuinka Han Moo Doa harjoitellaan. Kun harjoitusmetodin on oppinut on kunnon kohottaminen ja venyvyyden lisääminen helpompaa. Toki kannustamme jokaista parantamaan tuloksiaan, mutta eteneminen on yksilöllistä ja kurssilla etenemme rauhallisesti jotta kukaan ei jää jälkeen.

Haluaisin aloittaa mutta olen liian huonossa kunnossa.

Tämä on lähinnä tekosyy. Kukaan ei edellytä alussa hyvää kuntoa, ja rapakuntoisenakin voi aloittaa, mutta halua ja motivaatiota parantaa kuntoaan tarvitaan. Alussa lähdetään aina varovasti liikkeelle ja nostetaan pikkuhiljaa kuntoa ylöspäin, notkeuskin kehittyy ajan myötä.

Haluaisin aloittaa mutta en ehdi käymään jokaisessa harjoituksessa.

Alkeiskurssi kestää koko kauden, joten tekniikoiden oppimiseen on kyllä aikaa ja asioita kerrataan paljon. Muutama poissaolo ei siis haittaa.

Korut

Harjoituksen ajaksi on kourut poistettava. Erityisen suuren riskin tuottavat lävistyskorut jotkat voivat revetä irti tai terävät sellaiset vahingoittaa treenikaveria. Myös riipukset ovat vaarallisia niin itselle kuin treenikaverille.

Sipoon hmd ry jo vuodesta 2002